close
Menu

Mulchmaaiers

Natuurlijke voedingsstoffen

Waarom inleveren op natuurlijke groei?

Natuurlijke meststoffen, zoals gemaaid gras, zijn de moderne, intelligente manier om gazons weelderig en gezond te houden. Wij bieden optionele mulchkits voor bijna al onze loopmaaiers, naast de JS-serie, die specifiek bedoeld is voor mulchen.

Het stikstofrijke gemaaide gras wordt als natuurlijke bemesting aan het gazon teruggegeven. Dit voorkomt verlies van voedingsstoffen en vocht, terwijl u veel minder kunstmest hoeft te gebruiken.

Model

Motorvermogen

Maaibreedte

Aanbevolen maaioppervlakte

Snelheid

Motorvermogen

3,2 kW (bij 2.800 tpm)

Maaibreedte

53 cm (21 in)

Aanbevolen maaioppervlakte

Tot 2000 m²

Snelheid

2,5 tot 5,2 km/h (1,6 tot 3,3 mph)

Motorvermogen

3,2 kW (bij 2.800 tpm)

Maaibreedte

53 cm (21 in)

Aanbevolen maaioppervlakte

Tot 2000 m²

Snelheid

2,5 tot 5,2 km/h (1,6 tot 3,3 mph)

Sneller klaar met maaien!

Sneller klaar met maaien!

Ze zijn uitgerust met speciaal ontworpen messen en een koepelvormig maaidek, dat het gemaaide gras zo klein hakt dat het kan worden uitgestrooid.

Wilt u dezelfde hoogwaardige afwerking in slechts twee derde van de tijd? Met de speciaal ontworpen messen en het laagliggende maaidek kunnen de mulchmaaiers van John Deere het maaisel voldoende klein hakken om het op het gazon terug te leggen. De grasopvangzak hoeft niet geleegd te worden en er is minder kunstmest nodig.

Natuurlijke voedingsstoffen:

Het stikstofrijke gemaaide gras wordt als natuurlijke bemesting aan het gazon teruggegeven. Dit voorkomt verlies van voedingsstoffen en vocht, terwijl u minder kunstmest hoeft te gebruiken. Natuurlijke meststoffen als grasmaaisel zijn een goede manier om uw gazon groen en gezond te houden.

Nog meer verbeteringen

De vier messen hakken het maaisel in fijne stukjes. Dit gras heeft veel functies:

  • Bij warm weer worden de wortels van het gras koel gehouden.
  • Het vocht wordt in de bodem vastgehouden
  • De onkruidgroei wordt vertraagd
  • De bodem wordt beschermd en wordt tijdens sterke regenval niet weggespoeld.
  • De gecomposteerde mulchlaag fungeert als een organische meststof
  • Door te mulchen hebt u aanzienlijk minder werkuren nodig en blijft er veel minder in de tuin achter.

Mulchen starten:

Het gras mag niet te hoog zijn. Maai het lange gras aan het oppervlak met de opvangzak die met scharnieren is bevestigd. Ga verder met het volgende deel.

Als het gras te hoog is geworden, bijvoorbeeld na een vakantie, moet er opnieuw gemaaid worden met een opvangzak en moet er een aantal dagen later gemulchd worden.

Waarom inleveren op natuurlijke groei?

Wij bieden optionele mulchkits voor bijna al onze handmaaiers, naast de JS-serie, die specifiek bedoeld is voor mulchen.

Als u een handmaaier gebruikt met een optionele mulchkit, kunt u uw maaier ombouwen tot een opvangmachine. Verwijder de plug en plaats de opvangzak.

Maairobot

Daarnaast is de Tango E5 een perfecte mulchmaaier, omdat het gras door de speciale messen in kleine stukjes wordt gehakt. De TANGO is perfect voor u als u geen tijd heeft om te maaien. Hij is zo handig, dat u zichzelf afvraagt hoe u ooit zonder heeft gekund. Daarnaast is de Tango zo discreet dat u niet door heeft dat hij er is.

READYSTART®

READYSTART®

Automatische choke: De meeste modellen van de Select-serie hebben een automatische choke voor snellere start op koude ochtenden. Dankzij het READYSTART®-motorsysteem kunt u eenvoudig starten via het opwindtouw. Geen ontluchten, geen choke, geen probleem!

Welke is de juiste voor mij?

Welke is de juiste voor mij?

Vind de machine die het best past bij uw terrein.

Waarom kiezen voor John Deere?

Waarom kiezen voor John Deere?

Waarom verticuteren?

Waarom verticuteren?

Lid van EGMF

Lid van EGMF

Mulchmaaiers undefined Voorhout, Soesterberg, Zuidoostbeemster, 't Zand , Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, De Kwakel undefined Kraakman Perfors BV